Biografie

Rutger Verhoeff (1979) studeerde geneeskunde in Nijmegen en wilde aanvankelijk gynaecoloog worden. Maar in deze specialisatie miste hij het dagelijkse contact met zijn patiënten; hij besloot huisarts te worden. Inmiddels heeft hij duizenden patiënten op zijn spreekuur ontvangen. En nog meer bijzondere verhalen met hen meegemaakt. In 2012 was hij te zien als één van de artsen in het tv-programma ‘Zon, zuipen, ziekenhuis’ van RTL 5. En in 2014 kwam zijn eerste boek uit: ‘Wat denkt u, dokter?’

Na het uitkomen van zijn boek startte ook zijn columns in het blad Libelle, verscheen hij meerdere keren bij Koffietijd en RTL Live en had hij een vaste rubriek bij jongerenradiozender FunX. Momenteel vlogt hij wekelijks voor Libelle TV, schrijft hij voor het Algemeen Dagblad en voor het vakblad ‘De Dokter.’ In mei 2017 verscheen het kookboek dat hij samen met chef-kok Ramon Beuk heeft gemaakt.

Zijn nieuwe boek ‘Laat je niet verpesten’ ligt 17 september in de winkels maar is nu al te reserveren via Bol.com of via Bookspot.